Home page Zoeken
top

De werkgroep → BMP (jaar)overzichten en verslagen

Vanuit het menu 'Jaaroverzichten' worden verslagen en allerlei overzichten aangeboden van de resultaten van 39 jaar vogeltellingen in Meijendel. Gebruik daarvoor de groene knoppen onder deze inleiding.

N.B. Het aanmaken van lijsten en overzichten kost een paar seconden rekentijd
waardoor het even lijkt alsof de pagina niet reageert op een muisklik. Alle territoria in een kavel in één overzicht

Houdt de muis boven een knop om een toelichting te lezen…
De knop 'Verslagen' schakelt naar een pagina met geschreven verslagen (pdf) van BMP resultaten in Meijendel over de afgelopen jaren.
'Overzichten' biedt een scala aan tabellen naar keuze met de territoria voor alle soorten over alle BMP-jaren. De tabellen kunnen op alfabet of op taxo-code [betekent volgorde van vogelgidsen] worden gesorteerd.
Op de pagina 'Grafieken' kunt u naar eigen inzicht grafiek(en) maken van alle BMP-resultaten voor geheel Meijendel sinds 1984. Dat kan naar keuze van vogelsoorten of -families of van een ecologische groep in een zelf te kiezen aantal jaren en kavels.
Klik '2022 - 2023' en er worden op deze pagina tabellen gemaakt met overzichten van de afgelopen twee jaren. Deze kunnen op alfabet, taxonomisch of broedsucces worden gesorteerd. Nadat deze tabellen zijn gemaakt, kunnen eventueel andere jaren worden gekozen.
Kiest u '5 jaarlijsten' dan worden in een apart venster, naast elkaar, vijf tabellen gepresenteerd van elkaar opvolgende jaren, in eerste instantie van de afgelopen vijf jaar. Nadat deze tabellen gemaakt zijn kan naar keuze een andere reeks van vijf jaren worden gekozen. Deze lijsten kunnen op alfabet, taxonomisch of broedsucces worden gesorteerd.
Kies soort(en) uit een lijst, dan wordt van die soort(en) een overzicht van het broedsucces in Meijendel sinds 1984 gemaakt.
Kies één of meer families uit de lijst, dan wordt een overzicht van het broedsucces gemaakt van de tot die familie(s) behorende soorten.
Download het totaaloverzicht in Excel, kant-en-klaar als .xls bestand (links) of 'on-the-fly' gemaakt (rechts), middels een van deze .xls knoppen.
Download het totaaloverzicht in Excel, kant-en-klaar, opgemaakt en met de mogelijkheid tot sorteren en filteren.
Download het totaaloverzicht in Excel, 'on-the-fly' gemaakt, rechtsreeks uit de database, zonder opmaak, sorteeropties of filters. Deze kost wat rekentijd.
Kiest u een 'Ecologische groep' uit de aangeboden lijst, dan wordt van de soorten in die groep een overzicht van het broedsucces gemaakt. Er kan vervolgens eventueel een andere groep worden gekozen.
Alle territoria van alle soorten in een kavel (naar keuze) sinds 1984 in één overzicht. Gebruik de pulldown om het kavel te kiezen. Het genereren van de benodigde data kost enkele seconden rekentijd.
selectie weghalen
Kies de soort(en):
Om meer dan één keuze te maken, houdt de 'ctrl'-toets ingedrukt terwijl u de gewenste soorten met muis-klikken kiest
selectie weghalen
Kies de familie(s):
Om meer dan één keuze te maken, houdt de 'ctrl'-toets ingedrukt terwijl u de gewenste families met muis-klikken kiest
selectie weghalen
Kies de soorten van: