Home page Zoeken
top

De werkgroep → Word lid van VWG-Meijendel

Heb je (veel) interesse in vogels? En wil je broedvogels inventariseren of wintervogels tellen in het mooie Meijendel? Informeer dan eens bij de Vogelwerkgroep Meijendel naar een lidmaatschap. Als je de meeste vogels kunt herkennen en behoorlijk thuis bent in hun zang, dan heten we je graag van harte welkom.

De Vogelwerkgroep Meijendel kan altijd nieuwe enthousiaste tellers gebruiken. Als lid krijg je een vergunning van duinbeheerder Dunea en mag je ook in afgesloten gebied naar vogels kijken. Tweemaal per jaar is er een ledenvergadering met interessante lezingen. Verder kun je deelnemen aan excursies, bijvoorbeeld naar het vogelringstation van Meijendel.

Als vogelteller krijg je in overleg met het bestuur een eigen kavel dat je gaat inventariseren. Tussen half maart en begin juli ga je daar ongeveer om de tien dagen broedvogels tellen in het kader van het Broedvogel Monitoring Project (BMP). Kijk hier voor een beschrijving van deze methode. Daarnaast kun je ook meedoen aan de Winter- en PTT-tellingen. Voor het uitvoeren van de tellingen zijn uitgebreide handleidingen beschikbaar. Daarnaast zal een mentor je de eerste tijd begeleiden om je op weg te helpen.

Houd je van de natuur, met name van vogels, en wil je in een 'eigen' stukje duin midden in de Randstad de zon zien opkomen? Word dan lid van Vogelwerkgroep Meijendel. Het lidmaatschap kost €7,50 per jaar. Daarvoor krijg je tevens een gratis abonnement op het prachtige tijdschrift Duin.

Volg deze links voor de Statuten en het Huishoudelijk reglement.
Lees het privacybeleid van de vogelwerkgroep via deze link.

Meld je aan bij de secretaris en gebruik daarvoor het aanmeldingsformulier.