Home page Zoeken
top

VWG-Meijendel → Nieuws

(10-12-2017)

Op zoek naar 5.000 soorten in Hollandse Duinen


In 2018 houden onder meer Dunea, Staatsbosbeheer, EIS Kenniscentrum insecten en Waarneming.nl een 5.000-soortenjaar in Nationaal Park de Hollandse Duinen. Op waarneming.nl komt een pagina waarop alle waargenomen soorten te zien zijn en de afgrenzing van het gebied.

Er worden meer dan honderd activiteiten georganiseerd, variërend van een regionale nachtvlindernacht (in samenwerking met de Vlinderstichting) tot een stranddag waarop langs de kust met een kor naar zeeleven gevist wordt (in samenwerking met Stichting Anemoon).

Op 6 januari 2018 is de aftrap van het 5.000-soortenjaar. Om 9.00 uur is in bezoekerscentrum De Tapuit de ontvangst met koffie en thee en om 13.00 uur staat er voor de deelnemers een kop warme soep klaar. Zowel de vrijwilligers van Dunea en Staatsbosbeheer als landelijke soortenexperts zijn uitgenodigd. Als je mee wilt doen, geef je dan op.

Van 25 t/m 27 mei 2018 staat een groot inventarisatieweekend gepland in Berkheide en Meijendel. Er zijn onder meer excursies voor vrijwilligers. Zaterdag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Ook hiervoor kun je je aanmelden

In december komt er een speciale website waarop de voortgang van het 5.000-soortenjaar te volgen is. Binnenkort wordt het jaarprogramma openbaar gemaakt.