Home page Zoeken
top

VWG-Meijendel → Nieuws

(11-3-2021)

De webcams in de kast van de Kerkuil boven het bezoekerscentrum staan aan


Sinds jaren zijn op de site van Dunea de broedpogingen van Kerkuil, Toren- cq Slechtvalk via webcams live te volgen geweest. Ook deze lente is dat weer het geval, althans waar het de Kerkuilen betreft. Sinds 10 maart staan de webcams bij de broedkast van de Kerkuilen boven het bezoekerscentrum weer aan en is te zien dat het eerste ei al is gelegd! Medewerkers van Dunea houden een blog bij, waarin de belangrijkste gebeurtenissen worden opgetekend. Ook kunnen volgers van de webcams meepraten en dat leverde vorig jaar gedetailleerde observaties op.

button wordt geladen
Dit plaatje is een link naar de webcams.
Vorig jaar werd er een nest van vijf kuikens grootgebracht. Lees het verslag via deze link op deze site. Het eerste ei voor dit seizoen is zoals gezegd al gelegd en daarmee zijn de uilen een paar weken eerder dan vorig jaar!

Volg de highlights van de gebeurtenissen van dit seizoen op deze site via deze link.

Hoe zit het met de valken?
Torenvalken hebben jarenlang in de kast bovenin de Scheveningse watertoren gebroed en meestal met goed resultaat. Alleen de broedpoging in het koude, natte voorjaar van 2013 mislukte. In 2018 is de kast, na een initiële bezetting door de Torenvalken, overgenomen door Slechtvalken. Zowel in 2019 als in 2020 zijn noch de Slechtvalken, noch de Torenvalken in de Scheveningse watertoren tot broeden gekomen. Achter de schermen houden medewerkers van Dunea de nestcams in de gaten, vooralsnog gebeurt er echter niets in beeld. .

'Beleef de Lente' via webcams bij Vogelbescherming
De webcams van 'Beleef de Lente' bij Vogelbescherming Nederland staan ook weer aan en zo kan er live worden meegekeken in nesten en nestkasten. Van onder meer de Zeearend in NP 'De Alde Feanen', vier uilen, een Slechtvalk, Ooievaar en nog enkele soorten kan zo het broedseizoen worden gevolgd. Gebruik deze link naar de site van 'Beleef de Lente'.

naar boven