Home page Zoeken
top

VWG-Meijendel → Nieuws

(1-3-2018)

De webcams in de kasten van Torenvalk en Kerkuil staan weer aan.


Sinds enkele jaren zijn op de site van Dunea de broedpogingen van Torenvalk en Kerkuil via webcams in en voor de kasten van beide soorten live te volgen. Ook deze lente is dat weer het geval en sinds 1 maart staan de webcams bij de 'Vliegende brigade' aan. Medewerkers van Dunea houden een blog bij, waarin de belangrijkste gebeurtenissen worden opgetekend. Ook kunnen bezoekers meepraten en dat leverde vorig jaar gedetailleerde observaties op.

button wordt geladen
Beide plaatjes zijn links naar de webcams.
De Kerkuilen hebben een kast ter beschikking boven het bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel. Vorig jaar werd daar een nest van vier kuikens grootgebracht. Lees het verslag van die broedpoging in een eerder bericht op deze site. Het eerste ei werd vorig jaar eind april gelegd. De uilen zijn al in de kast te zien, dus misschien gebeurt dat dit jaar eerder.

button wordt geladen
 

Torenvalken broeden al jaren in een kast op 48 meter hoogte in de Scheveningse watertoren en meestal met goed resultaat. Alleen het koude en natte voorjaar van 2013 zorgde er voor dat het toen niet lukte om pullen groot te brengen. In de jaren daarna werd telkens weer met succes een broedsel groot gebracht, vorig jaar zijn vier jongen uitgevlogen.

 Op deze site wordt binnenkort weer van bijzondere gebeurtenissen verslag gedaan.

'Beleef de Lente'
De meeste webcams van 'Beleef de Lente' bij Vogelbescherming Nederland staan overigens ook weer aan en zo kan er live worden meegekeken in nesten en nestkasten. Van een Zeearend, drie uilen, een IJsvogel, Slechtvalk, Ooievaar en nog enkele soorten kan zo het broedseizoen worden gevolgd. Gebruik deze link naar de site van 'Beleef de Lente'.

naar boven