Home page Zoeken
top

VWG-Meijendel → Nieuws

(10-11-2017)

Verhuizing site naar nieuwe server afgerond


De zichtbare gevolgen van de verhuizing van deze website naar een nieuwe server zijn verdwenen. Achter de schermen zijn nog wel enkele aandachtspunten, maar die worden ook binnenkort opgelost. Daarom is de titel van dit bericht aangepast.

Update 10 dec. Het is duidelijk wat er met de licentie van ChartDirector aan de hand is en dat wordt binnenkort opgelost. De gele balk over de grafieken is inmiddels verdwenen.
Update 17 nov. De weergave van grafieken werkt overal weer. Alleen staat er nu een (halve) gele balk onder de grafiek met de tekst dat "ChartDirector (unregistered) …" is. Dat is niet zo en daar wordt nog aan gewerkt.
Update 11 nov
. Het probleem met de weergave van vreemde letters (nr. 3 hieronder) lijkt opgelost.


Afgelopen week is de site van Vogelwerkgroep Meijendel om technische redenen verhuisd naar een nieuwe server. Ontwikkelingen en innovaties gaan door en zo ook webhosting. Door de verhuizing is o.a. meer opslagruimte beschikbaar. Helaas is de verhuizing niet probleemloos gegaan.

Zo is nu het adres van de website zonder "www." dus "vwg-m.nl". Als u op uw computers één of meer snelkoppelingen heeft naar de site is het aan te raden deze aan te passen. Advies is dat zo exact mogelijk te doen, d.w.z. inclusief de betreffende webpagina. De startpagina heeft nu als adres "vwg-m.nl/welkom/index.asp" Zonder "index.asp" wordt de welkompagina niet goed weergegeven. Eenmaal op de site lijkt het allemaal goed te gaan.

Er zijn een paar opvallende fouten die vooral de soortpagina's treffen.

  1. Ten eerste zal opvallen dat bij de broedende soorten op de plaats van de grafiek nu een foutmelding komt: "Internal Server Error" met wat aanvullende tekst. Dat ligt dus niet aan de computer van u als bezoeker maar aan de configuratie van de site op de nieuwe server.
  2. Evenzo zal het aanmaken van grafieken op maat (Menu "Werkgroep") niet lukken en tot dezelfde foutmelding leiden.
  3. Een ander nogal storend probleem is dat alle lettertekens die niet op een standaard toetsenbord staan op uw scherm met vreemde tekens worden weergegeven. Zo is de Franse naam van de Tjiftjaf nu "Fran: Pouillot véloce" en daar wordt aan het begin van de 3e paragraaf het woord "één" weergegeven als "één" (waarom dat hier wel goed gaat is mij een raadsel…). Als u zo wat rond kijkt op de site zult u dat op vele pagina's terugvinden. Als de oorzaak duidelijk is zullen uw webmasters de hele site nalopen om correcties aan te brengen.

Uw webmaster is druk in overleg met Kixtart waar de site op een server staat. Hopelijk zijn de problemen volgende week opgelost.

Mocht u tijdens uw bezoek aan de site tegen vreemde dingen aanlopen, geef dat dan aub door aan de webmaster: aleegwater@hotmail.com of aan Dick Bos via dick@bosfoto.nl of via tech@vwg-m.nl

 

naar boven