Home page Zoeken
top

VWG-Meijendel → Nieuws

(29-10-2014)

Vwg-voorzitter Sovon-vrijwilliger van het jaar


Adri Remeeus, voorzitter van de Vogelwerkgroep Meijendel, is gisteravond uitgeroepen tot ‘Sovon-vrijwilliger van het jaar 2014’. Dat gebeurde voorafgaand aan de najaarsvergadering van de werkgroep in de kantine van Dunea aan de Pompstationsweg.

Adri stond op het punt de vergadering te openen toen Rinse van der Vliet hem onderbrak om een extra punt te agenderen. Hij introduceerde Theo Verstrael, voorzitter van Sovon, die meteen het woord kreeg. Theo, vroeger zelf actief teller voor de vogelwerkgroep, maakte bekend dat Adri was verkozen tot Sovon-vrijwilliger van het jaar vanwege zijn uitgebreide staat van dienst. Adri is al sinds 1973 actief als vogelteller in Meijendel en de Duivenvoordse Polder, maar daarnaast telt hij ook vlinders en zoogdieren. Verder is hij bestuurlijk actief en publiceert hij onder meer in ornithologisch tijdschrift Limosa en Duin, het magazine van Stichting ‘Duinbehoud’.

Adri Remeeus, voorzitter van de Vogelwerkgroep Meijendel, ontvangt uit handen van Theo Verstrael, voorzitter van Sovon, de oorkonde voor ‘Sovon-vrijwilliger van het jaar 2014’.

Foto: Gerjon Gelling

Adri kreeg als dank voor zijn jarenlange inzet een gedenkspeld, een oorkonde en een prachtig schilderij van een Bokje, zijn favoriete vogel.

Op de site van Dunea staat een interview met Adri waar hij ingaat op de reden waarom hij vrijwilliger is geworden. Lees het hier.

In het nieuwsbericht op de site van Sovon wordt het belang van het vrijwilligerswerk benadrukt. Daar worden ook de recente 'Vrijwilligers van het jaar' opgesomd.

Click op de foto voor een groter exemplaar.

naar boven