Home page Zoeken
top

Meijendel → Wandelingen en excursies

1. Vogelaarswandeling Meijendel
Met deze link gaat u naar een speciale "vogelaarswandeling" in Meijendel. Deze wandeling start bij het informatiecentrum 'De Tapuit' en leidt u naar de kust en weer terug. U wandelt door de verschillende kenmerkende duinlandschappen en in de routebeschrijving wordt voor elk aangegeven welke vogelsoorten er kunnen voorkomen. Dit is een bewerking van een door wijlen Harrie Wanders ontworpen wandeling. Harrie was lid van VWG-Meijendel.

2. Wandelroutes van de beheerder Dunea
De door Dunea beheerde duingebieden garanderen uren wandelgenot voor jong en oud. Bij het bezoekerscentrum beginnen enkele met kleur gemarkeerde wandelroutes varierend van 3 tot 5 km. Alle wandelingen staan hier op de site van Dunea. Daar kunt u elke route als pdf bekijken en/of downloaden. U kunt de 'gekleurde' routes ook eerst bekijken op een interactieve wandelkaart

3. Rolstoelwandeling
Op de site www.rolstoelroute.nl staan wandelingen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Daar is ook een 'goedgekeurde' duinwandeling door Meijendel te vinden van ongeveer 5 km. Volgens de beschrijving: "Begeleiding is gewenst, i.v.m. het glooiend landschap en de hekken naast de wildroosters." Op de site is een kaart met de route beschikbaar.

4. NS wandeling
De NS biedt met een wandeling "Van station naar station" een mooie mogelijkheid Meijendel te bezoeken. Alle informatie over deze wandeling vindt u op de site eropuit.nl. Hier volgt een korte beschrijving van deze wandeling van circa 15 km, overgenomen van deze site. Een kaart van Meijendel en een uitgebreide, af te drukken routebeschrijving kunt u daar eveneens vinden.

 "Je stapt uit de trein op Den Haag Centraal direct het Haagse Bosch in. Langs paleis Huis Ten Bosch wandel je daarna door het mooie landgoed Clingendael de stad uit. Via de bekende Waalsdorpervlakte gaat de route verder door de duinen van Meijendel. Deze duinen zijn waterwingebied voor Den Haag en Leiden, maar zijn ook als natuurgebied zeer waardevol. Bij boerderij Meyendel vind je een bezoekerscentrum (zaterdag gesloten en van november tot en met maart ook op maandag dicht). Je verlaat hier het Hollands Kustpad, onderdeel van de Nederlandse kustroute, en loopt door de duinen naar Wassenaar."

5. Excursies
Dunea organiseert excursies tijdens welke u ook de voor het publiek afgesloten gedeelten van Meijendel kunt bezoeken. Onder professionele leiding maakt u kennis met de bijzondere flora en fauna van het gebied. Een duinexcursie loopt voornamelijk over onverhard en soms moeilijk begaanbaar terrein. Helaas zijn de excursies daardoor ongeschikt voor kinderwagens, kleine kinderen, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn. Bezoek de website van de Dunea voor meer informatie.

naar boven