Home page Zoeken
top

VWG-Meijendel arrow Nieuws

(30-3-2017)

De webcams in de kasten van Torenvalk en Kerkuil staan weer aan.


Sinds vorig jaar zijn op de site van Dunea de broedpogingen van Torenvalk en Kerkuil via webcams in en voor de kasten van beide soorten live te volgen. Ook deze lente is dat weer het geval en sinds medio maart staan de webcams bij de 'Vliegende brigade' aan. Medewerkers van Dunea houden een blog bij, waarin de belangrijkste gebeurtenissen worden opgetekend. Ook kunnen bezoekers meepraten en dat leverde vorig jaar gedetailleerde observaties op.

button wordt geladenDe Kerkuil heeft een kast ter beschikking boven het bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel. Vorig jaar werd daar een nest van liefst zes eieren succesvol groot gebracht. Lees het verslag van die broedpoging in een eerder bericht op deze site. Het eerste ei werd vorig jaar op 10 april gelegd, m.a.w. vertaald naar dit jaar is dat over zo'n twee weken…

button wordt geladen
Beide plaatjes zijn links naar de webcams.

Een paar Torenvalken broedt al jaren in een kast op 48 meter hoogte in de Scheveningse watertoren en meestal met goed resultaat. Het koude en natte voorjaar van 2013 zorgde er voor dat het toen niet lukte om pullen groot te brengen. In de jaren daarna daarentegen werd telkens met succes een broedsel groot gebracht, vorig jaar hebben twee jongen (van vier eieren) de eindstreep gehaald.

Op deze site wordt van bijzondere gebeurtenissen verslag gedaan.
Kijk voor de Torenvalk hier en voor de Kerkuil hier.

'Beleef de Lente'
De webcams van 'Beleef de Lente' bij Vogelbescherming Nederland staan overigens ook weer aan en zo kan er live worden meegekeken in negen nesten en nestkasten. Van drie uilen, een IJsvogel, Slechtvalk, Ooievaar en nog meer soorten kan zo het broedseizoen 2017 worden gevolgd. Volg deze link naar de site van 'Beleef de Lente'.

naar boven