Home page Zoeken
top

VWG-Meijendel → Nieuws

(10-6-2019)

Geen nestpoging bij de valken. Al geruime tijd geen valk gezien of gehoord.


Deze button is link naar de webcams.

 

Op de rand van de nestkast. Ook vrouw TV houdt de cam in de gaten.
Deze man TV moet nog even wennen aan de webcam.

31 mei. Geen verandering in de situatie, het lijkt voorbij voor 2019 wat betreft de valken.

25 mei. Er is al dagen geen valk gezien of gehoord, noch de Torenvalk, noch de Slechtvalk. Dunea houdt de webcams voorlopig wel aan, wellicht dat er 'nog iets langs komt'.

15 mei. Tot vandaag nog geen ontwikkelingen die het vermelden waard zijn. Het zijn de Torenvalken die in en bij de kast worden gezien, de Slechtvalken worden alleen nu en dan gehoord, soms op de webcam gezien.

8 mei. Een week later is de situatie nauwelijks anders dan in het vorige bericht.

1 mei 2019. Nog steeds hangt de vraag boven de markt wie in de kast gaan broeden. De Torenvalken zijn dagelijks in en om de kast waar te nemen. Maar dagelijks zijn ook chuppende Slechtvalken op de cams te horen en gisteren is een Slechtvalk op de beelden van een webcam gezien, die voorbij de kast vliegt. Volg de link (knop boven) naar de webcams om daar een foto van te zien.

14 april. Ook vandaag zijn er weer Torenvalken in de kast gezien, zowel M als V.

6 april. Er gebeurt nog erg weinig in de nestkast bovenin de watertoren. Er worden met enige regelmaat Torenvalken gezien, maar het is waarschijnlijk dat het om meer dan één stel gaat. Er wordt in het blog nog niet gesproken over Slechtvalken, anders dan dat ze in de buurt zijn gesignaleerd.

naar boven